Vad är skillnaden på Oxtract och andra resultattjänster?
Skrivet av Per Svantesson   
2006-10-11

Många undrar säkert vad Oxtract ska vara bra för, det finns ju redan fler resultattjänster? Här försöker vi svara på några av frågorna.

Oxtract har flera unika funktioner:

 • Oxtract tillåter inläsning av i princip alla resultatformat vi känner till. Målsättningen är att läsa in alla resultat som finns lagrade elektroniskt på väldigt lång sikt. Givetvis kommer det att förutsätta att personer som har såna resultat är villiga att delge oss dem.
 • Oxtract innehåller ett mycket flexibelt debiteringssystem, där klubbadministratörer/kassörer kan se vad alla medlemmar har sprungit för tävlingar och räkna ut egenavgifter. Systemet klarar av i princip alla modeller av hur medlemmarna ska betala, även kostnader som inte hänger ihop med tävlingar. System skickar sedan ut pdf-specifikationer (inkl. tävlingssammanställningar) per mail, eller för utskrift. Systemet är redan testat och i drift. Den här funktionen är faktiskt hela upprinnelsen till Oxtract.
 • Till skillnad från t.ex. Siphon och Winsplits så lagras namnen inte rakt av, utan i en databas, så att man kan se alla resultat för en person och ta fram statistik.
  Till skillnad från Sverigelistan, är databasen uppbyggd i två steg, så vi lagrar både en fysisk person, och alla namn/klubbar personen sprungit för. På så sätt kommer resultatlistorna alltid se korrekta ut även om personer byter klubb eller namn. Denna funktionalitet har givetvis krävt mycket programmering, det är inte trivialt... Detta möjliggör bra möjligheter att visa klubblistor, sammanställningar osv.
 • Oxtract lagrar stafettresultat, både sökbart på lagresultat och personresultat (sträckresultat). Här vi kommit så långt att vi har datastrukturerna och lagringen klar, liksom inläsningen av resultatlistor. Däremot har vi ingen funktionalitet för att visa resultaten än, det kommer vi att jobba på så småningom.
 • Oxtract visar intressant statistik och listor som inte går att hitta någon annanstans.
 • Räknar ut och visar poängpris, klubbligor osv. Vi har ett system för detta som befinner sig i ett tidigt stadium av utvecklingen, så småningom kommer ni få se även detta.

Saker Oxtract inte gör just nu:

 • Visar pressresultat. Detta kommer vi att implementera i framtiden.
 • Räknar ut sverigelistepoäng. Detta gör Sverigelistan redan bra...
 • Visar sträcktider. Även om vi sparar sträcktider från nyinlästa tävlingar (inlästa i XML-format) för framtida användning ser vi ingen anledning att konkurrera med WinSplits nu.
Senast uppdaterad ( 2006-11-22 )
 
< Föregående

Snabbsök

Logga in